4 anledningar att använda stödstrumpor

4 anledningar att använda stödstrumpor

Du kanske ofta tar promenader runt om i olika städer när du är på semester, eller är det så att du tränar intensivt? Då kan det vara idé att satsa på att ha stödstrumpor. Det finns även flera andra anledningar till att bära dessa. Stödstrumpor kallas även för kompressionsstrumpor. Det är helt enkelt en elastisk strumpa som både ger stöd åt muskulatur och främjar blodcirkulation. De kan avlasta trötta ben så väl som vara för att behandla olika åkommor med. 

Förebygger och motverkar venösa problem

Det som stödstrumpor kan vara bra för det är att förebygga vanliga åkommor som påverkar vensystemet. Det gäller då bland annat svullnader, ventrombos, åderbråck, inflammationer och gravidrelaterade venösa besvär. Stödstrumpor kan även lindra besvär som kan uppstå om man sitter ner för mycket, eller om man företar sig långa resor. 

Främjar muskelåterhämtning

Det stödstrumpor kan vara bra för, är att de kan vara effektiva när det kommer till att motverka träningsvärk samt hjälper till med en återhämtning. Så tränar du intensivt eller går hurtiga promenader, så kan det vara bra att satsa på stödstrumpor. Klicka här och köp!

Motverkar trötta ben

Stödstrumpor kan även motverka trötta ben om du har ett långvarigt sittande. Det brukar kännas som att dina ben somnar, att de så att säga domnar. Anledningen att det sker, det kan vara olika saker. Det kan vara klämda nerver, men det kan även vara en blodpropp! Långa resor, som på flyget kan det vara bra att ha stödstrumpor för att motverka ventrombos bland annat. 

Lindrar svullna ben vid graviditet

När man är gravid, så sker det en massa i kroppen på olika sätt. Bland annat påverkar hormonpåslaget att det blir ett ökat blodtryck. Det i sin tur kan leda till svullna ben eller smärta i dem. Då kan det vara skönt att ha på sig stödstrumpor på båda benen.