Börja spela padeltennis i Stockholm

padeltennis i Stockholm

Börja spela padeltennis i Stockholm

Padeltennis är en sport som har vuxit sig riktigt stor i många delar av världen. Även i Sverige har denna sport blivit enormt populär och spelas av riktigt många. Padel är en sport som fokuserar på strategi och teknik över styrka. Låter det som något för dig? Då ska du verkligen testa denna fartfyllda och spännande sport. Här kan du läsa mer om padel, samt vart du kan börja spela padel i Stockholmstrakten.

Vad är padeltennis?

Vad är padeltennis för en typ av sport egentligen? Hur fungerar och spelas den? Padeltennis, eller padel, är en typ av racketsport som tros ha sitt ursprung i Spanien eller Latinamerika. Denna sport är fartfylld och teknikbaserad. Detta har lett till sportens stora popularitet. Padel fungerar lite som tennis, men spelas på en lite mindre bana. Banan är 10 gånger 20 meter. Banan omges av glasväggar. Dessa glasväggar är 3 meter höga. I Padel används väggarna riktigt mycket, vilket skiljer sporten en hel del från vanlig tennis. I denna sport gäller det att använda sig av teknik och strategi.

Utrustning

Vilken typ av utrustning krävs för att man ska kunna börja spela padel? Man behöver faktiskt inte speciellt mycket utrustning för att kunna börja spela padeltennis. Det allra viktigaste är ett bra racket. Utan ett bra racket kommer du att spela sämre. Ett ritkigt bra racket låter di slå bollar med mer precision. Det är precis det du vill åt i en sport som padel.

Utöver ett bra racket kan det även vara bra att skaffa sig riktiga padelskor och padelkläder. I padel är det viktigt att kunna röra sig fritt utan förhinder. Du vill även se till att ha bra skor som ger dig ett bättre grepp på banan. Du kan hitta ett bra racket samt annan nyttig utrustning hos PadelXpert.se

Spela padel i Stockholm

Bor du i eller i utkanten av Stockholm? Vill du börja spela padeltennis? Det finns många sportanläggningar i Stockholm där du kan spela padel. Några exempel på sådana sportanläggningar är PDL Center, Padel Zenter, Padelbanor, SALK Tennispark, Padelverket och Vintervikshallen. Du har alltså riktigt många valmöjligheter när det kommer till padelbanor i Stockholmsregionen. Om du är osäker på vilken du ska välja, kan du alltid prova dig fram lite i början för att hitta den anläggning som passar dig bäst.

Padel i resten av Sverige

Om du vill spela padel i andra delar av landet kan du göra det på många olika platser. Du kan hitta padelbanor ibland annat Göteborg, Umeå, Linköping, Norrköping, Västerås, Malmö och Östersund. Det är dock inte omöjligt att hitta padelbanor i mindre städer runt om i Sverige. Det gäller bara att leta lite.

Om du inte har en padelbana nära dig kan du alltid bygga din egen. Att bygga sin egna bana kan kosta en hel del, men det är helt klart värt det om man tänker spela mycket och ofta. Om du vill bli ett padelproffs är en egen bana nästan ett måste. Om du skulle vilja bygga din egna bana kan du alltid kontakta en padelklubb eller ett större padelcenter som erbjuder banbyggen. Ett exempel på ett sådant center är PDL Center.