En mössa – det perfekta tillbehöret

brandnewprofile

En mössa – det perfekta tillbehöret

Mössor är mycket populära bland oss svenskar att bära, speciellt nu när vintern börjar närma sig. Och det finns ju massor av olika stilar och alternativ att välja mellan. Ett diskret litet mönster, eller en design som gör att hela mössan sticker ut? Alternativen är oändliga.

Dessutom blir det lite roligare att ha på sig mössa med ett tryck som visar vad du tycker om. Att sticka ut ur mängden är alltid uppskattat och drar ögonen till sig.

I denna text berättar vi varför mössor är så underbart populära och saker att tänka på när du köper mössor.

Mössor finns överallt

Man kan köpa en mössa från i stort sett vilken affär som helst och oftast kostar det inte mycket. Men tänk på att du får vad du betalar för.

En alltför billig mössa tappar lätt formen eller blir missfärgad och hamnar inte sällan snabbt i papperskorgen. Lägg istället några kronor extra och få en mössa av bättre kvalitet – för inte heller en mössa med bra kvalitet kommer kosta skjortan.

Mössan visar vem du är

En mössa visar vem du är: din stil, personlighet och vilka färger du tycker om.

För att få till det lilla extra kan du sätta ett tryck på mössan. Ett tryck som visar vad du gillar, eller kanske till och med vart du jobbar? Tryck på kläder är något vi använt oss av länge för att visa vart vi ‘’tillhör’’.

Mössor med tryck blir allt vanligare att se ute på stan – och inte konstigt är det. Det är ett utmärkt sätt att visa vem du är!

Enhetliga mössor på jobbet eller i klubben

Att ha en mössa med samma tryck är en bra idé för jobbet, föreningen eller i en klubb. Man ser ofta de som arbetar i butik ha samma sorts tröja på sig – på samma sätt kan man göra med mössa.

Med en mössa där det står namnet på tex. ridskolan, fotbollsklubben eller föreningen och något annat fint så är det lätt att se. Dessutom vilka barn som är hästälskare älskar inte att ha en mössa med en tryckt häst på?

Funktionen är väldigt viktig

Design är ju såklart inte allt – en mössa ska ju fylla en funktion också. Det viktigaste är såklart att den ska hålla värmen under kallare dagar. Det spelar ingen roll hur snygg och trendig mössan är, om den inte håller värmen finns risken att den inte används överhuvudtaget.

På samma sätt som mössan ska hålla värmen är det viktigt att den är bekväm att bära. Vem vill ha en mössa som sticker, glider upp/ner eller på annat sätt inte känns skön att bära?

Reflex på mössan

En smart funktion, speciellt för dig som vistas ute i mörkret, är att köpa en mössa med reflex på. Välj tryck i en reflex-färg så blir du även sedd i mörkret.

Mössa med lampa

Något som är relativt nytt på marknaden är mössor med lampor på. När de väl kom ut så blev de snabbt populära vilket är fullt förståeligt med tanke på hur praktiskt det är. Du behöver inte hålla i någon lampa, men ändå har du vägen upplyst.

Precis som reflexen ser man också lampan – det handlar också om en viss trygghet.

Ett sista tips: köp flera mössor

Har du många olika idéer om vad som ska sitta på mössan? Så många att det är svårt att välja en av alla. Varför då inte bara köpa flera? Mössor kostar knappt någonting alls och omväxling förnöjer!

Lycka till med ditt köp av nya mössor och våga testa dig fram. Gå inte i samma fotspår och köp samma typ av mössa som du alltid gjort utan våga testa nytt!