Flytta enklare med en flyttfirma

talkoo

Flytta enklare med en flyttfirma

Är det dags att flytta? Då har du ett krävande jobb framför dig! Men det finns sätt att göra så att flytten går enklare, smidigare och till och med blir rolig. Att planera är kanske det viktigaste receptet – för är man förberedd både fysiskt och i huvudet går flytten mycket enklare.

Här ger vi några tips med saker att tänka på för dig som ska flytta.

En flytt sliter på kroppen

Tänk på att en flytt sliter på kroppen. En öm rygg, armar som värker, axlar som knappt går att lyfta med – kroppen tar definitivt skada! Så det är starkt rekommenderat att vara försiktig, för problem kan tyvärr sitta i långa tid framöver vilket kan leda till sjukskrivning från jobbet och förlorad inkomst.

Se därför till att skaffa hjälp när du ska flytta, det är en investering som din kropp kommer att tacka dig för.

Därför är det enklare att låta en flyttfirma göra jobbet

Enklast är dock att ta en flyttfirma som hjälper dig att flytta. Flyttfirman kommer och sköter allting med flytten och har med alla bärredskap som behövs samt extrapersonal som kan hjälpa till att bära. Har man någon extra tung eller svår sak att bära gör firman det åt dig.

Tänk dock på att hos vissa flyttfirmor tillkommer kan det komma att kosta extra om de behöver fler folk som hjälper till. Kontrollera därför detta först.

Skona familj och vänner

Med en flyttfirma slipper du ta hjälp av familj och vänner på samma sätt. Låt kompisarna i stället hjälpa till med de små grejerna, designa det nya hemmet och liknande uppdrag Och när allt är färdigt bjuder du på en inflyttningsfest i stället – något som alla kommer tycka om!

Hitta en lokal flyttfirma

Så hur hittar man då en bra flyttfirma? Bäst är att hitta en lokal flyttfirma online som hjälper till.

Om du tex. bor i Eskilstuna är en enkel googlesökning på Flyttfirma Eskilstuna allt som du behöver göra. Jämför sedan olika alternativ som kommer upp och välj det företag som passar dina behov bäst.

Be om offert innan du bokar

Innan man bokar flyttstädningen bör man begära in en offert. De flesta erbjuder gratis offert på städningen och du får svar inom 24 timmar. I den får du skriva i hur stor yta det är som ska städas, hur många rum det handlar om och om du har källare och/eller ovanvåning.

Man behöver inte ens, om man inte vill, vara på plats när flyttfirman kommer. Varför inte i stället vara i din nya boning och packa upp alla flyttkartonger?

En bra flyttfirma har försäkring

En bra flyttfirma har även försäkring på sitt arbete. Om något skulle hända är det givet att försäkringen ska täcka det. Trots att de är väldigt duktiga både när de bär och transporterar sakerna, så händer en olycka enkelt. Kolla upp detta innan du anlitar dem.

Vissa saker med flytten måste du göra själv

Även fast du låter någon annan göra flyttstädningen räcker det oftast inte hela vägen. Det kommer alltid tupp smågrejer som är enklast att göra själv.

Ha därför marginal när du planerar flytten för dessa mindre och oförutsedda händelser. Räkna med en eller några dagar extra så du slipper stressa sista dagen. Hellre för mycket tid över än för lite är ett riktigt framgångsrecept!

Slutligen – unna dig själv lite hjälp!

För många kan vardagslyx vara att gå på restaurang, frisören eller en shoppingrunda på stan. Om man står inför en flytt, hur unnar man sig själv inte bättre något än att ta hjälp med flytten?

Visserligen kostar det – men samtidigt får du väldigt mycket tid över till annat mycket roligare som du hellre lägger tid på.