Gå för livet

beach

Gå för livet

Den bästa motionen är den som blir av, det har vi säkert alla hört någon gång och det stämmer ju faktiskt. Rörelse är bra för alla, de som tränar, de som vill hålla en hälsosam livsstil och de som vill gå ner i vikt. Rekommendationen är att röra på sig minst 2,5 timmar varje vecka. 

När man tränar vill man gärna hålla kroppen frisk och sund och ibland använder man kosttillskott, vitaminer eller proteiner för att kroppen ska få allt den behöver. På Bodylab.se finns det mesta av vad man behöver för ge kroppen allt den kan tänkas behöva när man tränar eller vill må bättre.

Promenad – en träningsform man kan kombinera med nöje

Många har svårt att komma igång med och hitta någon form av träning som de gillar och kan tänka sig att fortsätta med. Att promenera i den takt man kan och orkar är ett bra sätt att röra sig på, dessutom kan promenaden kombineras med nöje. Promenad är en form av träning man kan utföra överallt, även på semestern.

Ibland blir träningen lidande när man åker på semester men så behöver det inte vara. Passa på att ta en sightseeing runda på den orten du semestrar på. Är man på semester brukar det betyda att det finns mycket man vill se och många platser man vill besöka. Här finns många möjligheter att få in rörelse på semesterschemat.

Att dra på sig träningskläderna och gå runt på sightseeing samtidigt är ett perfekt sätt att få träningen gjord samtidigt som man njuter av sin semester. Ett perfekt sätt att kombinera nytta med nöje och du kan med fördel avsluta din promenad med en god lunch i solen efteråt.

Välbefinnande semester

När man tränar och rör på sig mår man bättre, blir piggare och orkar mycket mer. När man är på semester vill man gärna få ut så mycket som möjligt av varje dag och om man börjar varje dag med en promenad kan det bidra till att man orkar med mer under semestern än vad man hade gjort annars.

Träning påverkar också humöret, när vi känner oss piggare blir vi också gladare. Under träning och fysisk aktivitet frigörs endorfiner i kroppen som gör att vi känner oss betydligt gladare. 

När vi är glada har vi en större lust att träffa andra människor och hitta på roliga saker. Träning påverkar också vår sömn positivt vilket gör att vi blir piggare på dagarna. Med andra ord är träning under semestern en utmärkt ide för att få en härlig och aktiv semester.