Gör det snygg hemma med trälister

jemfix SE

Gör det snygg hemma med trälister

Något som inte är fel att satsa på, det är att sätta upp nya snygga trälister. Det finns ju grymt snygga taklister så väl som golvlister att köpa. Om du vill, köp taklist hos Jemfix. Det kan vara smart att göra i samband med att du renoverar. Byter du ut golvet, samt målar tak med mera, så är det bra att ha rätt sorts lister, som blir som pricken över i:et. När du ska sätta upp dina lister, så är det bra att såga dem på rätt sätt. Du behöver därmed även en så kallad geringssåg. Den sågen gör att du kan kapa i vinkel till exempel.

Taklister och golvlister är bra att sätta upp för att göra det snyggare i ett rum, men de kan även användas för att dölja skavanker eller fel. Att sätta upp list är inte så svårt!

Sätta upp lister

Innan du ska sätta upp taklist eller golvlist, så är det bra att fundera på vad för slags list du vill ha. Om de ska vara släta, målade, allmoge eller annat. När du sedan har köpt alla dina lister, ta in dem och låt dem ligga minst 24 timmar. Det så att de kan vänja sig vid den temperatur de ska sitta i. Så förvara dem i det rum du ska sätta upp dem i.

Om du har köpt omålade lister, för att du tänkt måla dem själv, så kan du välja att göra det före du sätter upp dem, eller efter. Du kan för övrigt även köpa fabriksmålade lister om du vill slippa det momentet.

Kapning av lister

Oftast får du lister i en viss längd. För att de ska passa där du ska ha dem, så måste du ju kapa dem. Det görs allra bäst genom att använda dig av en geringssåg, som ger exakt snitt. Men mät noga före du sågar!