Inspiration till vardagsmiddagar

Inspiration till vardagsmiddagar

De flesta av oss har en ganska stressig vardag där det ska hinnas med en hel del. Efter jobbet när du hämtat hem dina barn, så är det även ett måste att få till en bra middag, utan att fuska med halvfabrikat. Eller ja, vissa tillfällen kan det väl vara ok, men det bästa är att laga mat med bra råvaror. Som tur är finns det gott om middagstips vardag på nätet. Det kan vara bra att om helgerna titta på dessa tips och sedan även handla hem det du behöver för veckan som kommer. Det gör att du slipper ta turen via affären med barnen innan hemgång.

Ha en god planering

Det är framförallt bra för barnfamiljer att ha en planering, vecka för vecka vad som ska ätas. Det gör att du kan handla hem det som behövs samt ha en lista på vad som ska lagas varje dag. Idag finns det även gott om snabba, lättlagade middagar till vardag, som ändå är näringsriktiga och bra. Även du som bor ensam kan så klart planera på samma sätt, eller varför inte laga storkok om helgerna och frys in till matlådor för kommande vecka.

Testa matkasse

Ett annat sätt att underlätta för middagar om vardagarna, det är att satsa på en så kallad matkasse. Då kommer det en kasse med ingredienser samt recept hem till dörren och det är bara att laga detta så är middagen fixad för den veckan! Det finns många olika kassar med mat att välja på dessutom, som passar för olika familjer. 

Rensa kyl och frys

Ett annat smart tips för vardagsmat, det är att se över vad du har hemma i kylen och frysen. Det kan vara läge att rensa ut saker och göra en stor gryta av till exempel eller att du kan göra flera olika rätter av det du har hemma.