Med vin i tankarna

wine

Med vin i tankarna

Vinet är gudarnas dryck. Så är det sagt och idag är det faktiskt allt fler svenskar som håller med om det. Vi nordbor är bekanta med vår förkärlek för öl men sanningen är att det är betydligt flera svenskar som väljer att ta ett glas vin istället för öl under de senaste åren.

Vad behöver du för att hålla vinintresset levande? Först och främst en passande vinkylare som garanterar att dina vinflaskor hålls i rätt temperatur.

Vinkylaren – är det ett måste?

Om du är en riktig vinentusiast är det faktiskt en bra idé att införskaffa sig en vinkylare. På det sättet hålls flaskorna i rätt temperatur och i rätt position. Vilket är resultatet? Du får chansen att njuta av din egen vinsamling som dessutom behåller sina egenskaper.

Är det nu så att du inte är någon större konsument så behöver du kanske inte tänka i de banorna. Du kan alltid ha en flaska vitt vin i kylen om det är den enda du behöver eller ha en användning av.

En vinkylare passar kanske mer gedigna entusiaster med större vinkollektioner och ett brinnande intresse.

Gott vin till passande mat är aldrig fel

Vad går ihop med vin? Det självklara svaret är mat. Mat och vin är en oslagbar kombination som skänker glädje i vår vardag.

Vilka vinsorter passar dig? Om du tycker om smakrika kryddiga kötträtter och möra köttbitar så ska du absolut köpa röda viner.

Kyckling och fisk går ihop med vitt vin och det är utan tvekan en klassisk kombination. Rosé kallas av många sommarens vin och det är sant att rosé passar varma sommarkvällar där goda och rika sallader serveras. Dessertvin har inte varit speciellt populärt i Sverige men det kommer in allt mer. Som namnet självt antyder serveras det till efterrätten. Varför inte byta ut den traditionella kombinationen med kaffe och avec med ett smakrikt dessertvin? Det kan bli godare än vad du tror.