Överlevnadskit för fritidsbruk

Överlevnadskit för fritidsbruk

Älskar du att uppleva saker i naturen, med eller utan din hund vid din sida? Att vandra i naturen är något av det mest roingivande och bästa du kan göra. Oavsett om det handlar om en dagstur eller om du väljer att övernatta längs turen är ett överlevnadskit något av det bästa du kan ha med dig. Vi berättar mer om överlevnadskit för fritidsbruk.

Olika överlevnadskit

Innan du vandrar ut kan det vara bra att tänka igenom vad du ska packa ned i ryggsäcken oavsett längd på din vandring. Ett mindre överlevnadskit är nämligen något som du alltid borde ha med dig. Det finns smidiga överlevnadskit att inhandla som innehåller det basala såsom ficklampa, kniv, vattenflaskeklämma, nödfilt, överlevnadsarmband och trädsåg. En sådan förpackning behöver inte vara större än en liten låda som smidigt kan packas ned i ryggsäcken. Vill du ha med dig fler grejor ska du leta efter ett större överlevnadskit. Detta är inte enbart större till omfånget utan även innehållsmässigt. Då kan du nog lägga till olika multiverktyg, skruvmejsel, skedgaffel, medicinska paket, karbinhake samt olika vattentäta lådor. Att lägga till egen förbandslåda är aldrig fel. Ej heller reflexer eller andra lampor som hjälper dig. 

Väljer du att övernatta eller laga mat under din tur finns det mängder med olika campingset du kan komplettera din överlevnadsutrustning med. Dessa campingset innehåller oftast kastrull, en slags minispis, bestick, gasbrännare och tallrikar. Se till att vara väl förberedd med rätt utrustning innan du ger dig iväg. Det finns få saker som slår en riktigt fin naturupplevelse tillsammans med nära och kära. Egentligen finns det inga ursäkter till att inte få uppleva den härliga naturen. Tänk dock på att ta med dig allt du behöver på färden, och tänk igenom noga, även sådant du kanske inte tror att du kommer att behöva kan vara bra att ha med. Lycka till!