Semestra med hund

hund med solbriller

Semestra med hund

Visste ni att enligt det senaste siffrorna från Jordbruksverkets hundregister finns det 734.000 registrerade hundägare och 1.010.000 hundar i Sverige?

 

Det är kanske inte det vanligaste man undrar över och speciellt inte om man själv inte råkar  äga en av dessa fantastiska gosedjur som visat sig fylla sina ägares liv med mycket glädje samt massor av kärlek. Och nu när sommaren är framme och denna långt efterlängtade semestern ligger runt hörnet blir frågan; vad händer med alla dessa hundar under semestertiderna?

Kan man ta med sig hundar på semester?

Självklart som hundägare så följer i dom allra flesta fallen din hund med på semestern. Finns det hundvänliga hotell i Sverige och resten av Europa? Dagens utveckling inom turistindustrin i Sverige har under det senaste åren tagit positiva steg framåt i just denna fråga och det är allt mer vanligt att hotellen är hundanpassade. 

 

Vad gäller resten av Europa så har utvecklingen legat steget före och att ta med hunden på hotellet, cafeet och restaurangen är ganska så vanligt. Om man funderar över vad det hela kan kosta så varierar priserna allt från helt avgiftsfritt och upp till 500 kronor beroende självklart på hotellets kvalitetsstandard.

Bilsemester

Vad gäller Sverige så är till exempel Scandic Infra City ett av hotellkedjorna som är hundanpassade och som till och med erbjuder sina hundägare ett hundkit medans allt detta är avgiftsfritt och det finns 85 hotell att välja bland runt om i vårt avlånga vackra land.

 

Ska man bila med hund genom Europa då har man till exempel hotellkedjan Iberostar som är hundanpassat samt prisvänligt och man finner hotellen allt som oftast längs med motorvägarna. Som regel bör man alltid avisera hotellet i förväg om att hunden är med på semestern eftersom det oftast behövs extra underhåll utav dessa hundvänliga hotellrummen.

Restauranger och Coffee Shops

Oavsett om du semestrar med hund i Sverige eller runt om i Europa är det ganske så accepterat att ha med sitt gosedjur, speciellt vad gäller vistelse på uteserveringar och terrasser medans vad gäller inomhus bör man kolla upp detta innan, eftersom det även finns vissa restauranger och Coffee Shops som har detta som inriktning.

Ordspråk

Människans bästa vän har man säkerligen hört en och annan gång i livet, och nog ligger det en hel del bakom detta ordspråket. Att semestra med dessa kärleksfulla gosedjuren blir allt mera vanligare och lättare. Med tanke på detta så återstår bara att önska er en fantastisk hundsemester i år.