Skaffa en LEI-kod

LEI

Skaffa en LEI-kod

Driver du ett företag och funderar på att börja handla med värdepapper? Då har du kommit helt rätt – här kommer vi gå igenom vad du bör tänka på.

Så skaffar du en LEI-kod

En LEI-kod (även kallat Legal Entity Identifier) är ditt internationella organisationsnummer. Med hjälp av din LEI-kod kan du bekräfta verksamhetens identitet. Hos leiservice.se kan du läsa mer. Detta brukar kallas för LEI-nummer på svenska och är helt obligatoriskt för de allra flesta företag som vill handla med värdepapper, såsom aktier. I den här artikeln kommer vi titta lite närmare på vad det kan innebära att handla med värdepapper. Så läs vidare om du är intresserad av att lära dig mer!

Att handla med värdepapper

Att handla med värdepapper är framför allt roligt, spännande och intressant. Det finns hur mycket som helst att lära sig och det kan vara en rolig utmaning att utveckla intresset och lära sig allt mer.

 

Samtidigt kan det innebära en stor ekonomisk möjlighet att handla med värdepapper eftersom de kan stiga i värde avsevärt. På samma gång finns det självklart en ekonomisk risk som du bör vara medveten om – det är inte säkert du får tillbaka hela ditt investerade belopp.

 

Ett annat bra tips är att sprida ut riskerna så att du inte lägger alla “ägg i samma korg”. På det sättet minskar du risken om något oönskat skulle inträffa inom någon bransch. Dessutom bör du alltid ha ett sparkapital som du inte investerar i någon tillgång som innebär en risk. På det sättet vet du att du alltid klarar dig om dina tillgångar skulle minska i värde.

Några tips på vägen

Lär dig mycket om de företag du vill investera i och se till att du inte köper och säljer allt för mycket och för nyckfullt. Det är bättre att regelbundet investera i några olika tillgångar som du tror på långsiktigt. Det brukar ge ett bättre resultat än att hålla på att chansa dag för dag.

 

Nu har vi tittat lite närmare på vad det kan innebära att handla med värdepapper och varför du behöver en LEI-kod för att du ska kunna göra det inom ramen för din verksamhet. Förhoppningsvis har du fått med dig en hel del nya lärdomar och lite tips på vägen som kommer göra det hela smidigare och enklare. Lycka till med att börja handla med värdepapper inom ramen för din näringsverksamhet!