Skapa en vacker oas i trädgården

vidaxl

Skapa en vacker oas i trädgården

Om du är en person som gärna bjuder in till fest under sommaren behöver du självklart se till att trädgården är redo för gäster. Men det räcker inte med vackra gröna växter och blommor överallt. Det krävs mer än så för att imponera på de du väljer att bjuda in. Plus att alla såklart behöver någonstans att sitta!

De klassiska utemöblerna

Något du verkligen kommer behöva är ett snyggt set med utemöbler i form av bord och stolar. Om antalet gäster ofta variera är det smart att investera i ett utdragbart bord. Du slipper då ta ut innemöbler när ni är många samt endast duka på en sida av bordet när ni är få personer.

Men bara för att det är ett klassiskt set med utemöbler behöver det inte betyda att det måste se tråkigt ut. Det finns en hel uppsjö av olika utemöbler att välja mellan och endast din egen fantasi sätter gränser. Du kan även välja att måla dina utemöbler i en snygg och personlig färg för att få dem att sticka ut i trädgården.

Skapa en myshörna

Eftersom middagsbjudningar under sommaren gärna drar ut på tiden är det smart att även skapa en mysigare hörna av trädgården. Där kan du placera en soffa, sköna fåtöljer och ett mindre bord för drinkarna. Och glöm för all del inte bort mysbelysningen, den skapar hela atmosfären i myshörnan!

Häng upp solcellslampor i träden om du har några och dekorera med ljuslyktor runt omkring.

Främre delen av trädgården behöver också något

Du som har en främre del av trädgården bör komma ihåg att även dekorera med möbler där. En snygg trädgårdsbänk gör sig alltid bra vid ytterdörren. Där kan du sätta dig och ta på skor och även dricka morgonkaffet i lugn och ro! Köp trädgårdsbänk här för bästa möjliga kvalitet, design och pris!

Och även här är det snyggt att investera i dekorationer som avger ljus. Det får gäster att känna sig välkomna på direkten om det ser mysigt och ombonat ut vid ytterdörren. Och det är väl ändå vad du är ute efter? Så se till att placera en snygg trädgårdsbänk och mysiga dekorationer även på framsidan av huset.

Utekök eller grill?

Många väljer numera att installera ett utekök i trädgården för att kunna mingla med gäster medans de gör iordning maten. Det gör det även lättare att förbereda drinkar och kött till grillen. Plus att du får en stor avlastningsyta att utnyttja under middagsbjudningar, vilket inte är helt fel!

Men en stor och praktiskt grill är det självklara valet för de allra flesta. Eftersom inget smakar så gott som grillat kött av alla de slag är det trots allt en klassiker. Här kan du självklart välja mellan en vanlig grill med briketter eller en lite större modell med gasol. Väg för och nackdelar innan du gör ditt val och tänk på att köttet tar smak av en grill med briketter.

Men ibland är det enklare att använda en gasolgrill eftersom du då inte behöver vänta särskilt länge innan det är varmt nog att börja grilla!