STF vandrarhem

Svenska turistföreningens vandrarhem är tillgängliga över hela Sverige, även där du minst anar det. Söker du bland STFs boenden kan du förvänta dig att hitta dessa i allt från nationalparker till större städer, allt med hög standard sett till boendeformen. Att bo på vandrarhemmen är alltid något extra. STFs vandrarhem är ofta utrymda i byggnader med spännande historia, något som är ett äventyr i sig. Hos Svenska turistföreningen spelar det ingen roll vad du önskar dig, det finns alltid något för dig.

På STFs hemsida kan du söka efter vandrarhem att bo på. Det finns bland annat en kartfunktion där du kan leta efter boenden i din närhet, utmärkt om du befinner dig på en resa eller kanske ute i naturen och behöver någonstans att sova för en natt eller några nätter. Du kan också specificera vad du söker. Det går till exempel att filtrera vandrarhem utifrån landskap, städer eller orter. Du kan dessutom fylla i incheckningsdatum, utcheckningsdatum och antal personer i ditt resesällskap, allt för att skräddarsy dig ett bra erbjudande. Sökmotorn på STFs hemsida ser till att hitta något tillgängligt vandrarhem som matchar det du önskar dig. Har du en kampanjkod kan du också förvänta dig ett rabatterat pris.

Oavsett på vilket av STFs vandrarhem du bokar så bor du bekvämt i allt från enkel- till flerbäddsrum. De flesta vandrarhemmen har också dusch och WC, något du dock bör fråga efter innan du bokar. På samtliga av STFs vandrarhem får du tillgång till ett gästkök där du kan laga mat, koka kaffe och knyta an till andra gäster, något som är en del av äventyret när du befinner dig på resande fot. Det är krav på att du på egen hand bäddar din säng. Oftast går det dock att välja olika servicenivåer på olika hem. Mat eller fika ingår inte i priset för ditt boende. I många av STFs vandrarhem finns dock antingen en restaurang eller ett café där du kan köpa dig en mättande måltid eller en härlig frukost innan du beger ger dig ut i naturen på äventyr eller styr vidare mot din slutdestination.

STFs vandrarhem är mycket mer än vad det låter. Det är en upplevelse i sig. Där kan du bo oavsett om du befinner dig på en fritidsresa eller reser i tjänsten. Svenska turistföreningens välkomnar dig alltid till ett personligt boende som förhoppningsvis gör att du får ut maximalt av din resa. Reser du med en stor grupp kan ni också hyra ett av STFs hus och ha det helt och hållet för er själva.

Är du medlem i Svenska turistföreningen? Då kan du förvänta dig flera förmåner när du söker efter ett vandrarhem att bo på. Många vandrahem erbjuder då ett rabatterat pris så länge du kan uppvisa ditt medlemskap. Innehar du inte ett medlemskap kan du bli medlem för endast 295 kr per år, ett svårslaget erbjudande för dig som regelbundet befinner dig ute i naturen eller på resande fot. Förutom erbjudanden kopplat till boende finner du också en mängd olika medlemserbjudanden på aktiviteter, utrustning och mycket annat som går att läsa mer om på Svenska turistföreningens hemsida.