Tänk på vattnets kvalitet

BWT

Tänk på vattnets kvalitet

Att ha sin sommarstugedröm vid liv är kanske något som ligger dig varmt om hjärtat. Kanske har du precis skaffat en sommarstuga eller så letar du febrilt. Kanske har du en villa i stan men letar efter en sommarstuga på landet. Oavsett vilket är det en sak som är helt avgörande för dig. Det är att ha tillgång till rent och fräscht vatten. För att du ska veta kvaliteten på ditt vatten är ett enkelt vattentest det bästa du kan göra. Beställ vattenprov så går du säker. Vi berättar mer

 

Enkelt och smidigt

Även om ditt dricksvatten ser ut att vara normalt, kan en analys avslöja dolda farliga ämnen. Därför är det viktigt att kontrollera dricksvattnet med jämna mellanrum. Beställ vattenprov enkelt och smidigt så är du säker. Rent dricksvatten är viktigt att ha för att dricka, laga mat och för hygien.

 

Barn är känsliga och det är särskilt viktigt att göra ett vattentest regelbundet om det bor barn i hushållet. Om du märker något underligt med ditt dricksvatten eller att det har förändrats i utseende, smak eller lukt, då bör du genast beställa ett vattenprov. Lukten kan bero på svavelväte eller metangas. En annan orsak kan vara bakterier. Grumligt eller vitt vatten beror främst på gaserna kväve och syre. Ett brunaktigt vatten kan orsakas av järn vilket ger en obehaglig smak. Svarta prickar i vattnet kan orsakas av mangan som faller ut i vattenledningarna.

 

Att beställa ett vattenprov gör dig säker både på kvaliteten på vattnet men även på om din sommarstuga håller en hög kvalitet. När du beställer ett vattenprov kan du välja mellan en eller flera vattenanalyser beroende på ditt behov. När de har mottagit din beställning skickar de ett provkit med ett formulär och instruktioner. Det tar ett par dagar att få. Läs noga igenom instruktionerna och fyll sedan i formuläret. Skicka sedan tillbaka ditt provkit. Lycka till!