Turism och ridning – en fin kombination

Turism och ridning – en fin kombination

Semester och resmål ser olika ut beroende på person, intressen och finansiella möjligheter. En del älskar att åka utomlands för att njuta av värme och vida stränder, andra vill helst bestiga bergstoppar eller kanske campa. Men det finns även dem som gärna kombinerar sitt fritidsintresse med semesterplanerna.

Att åka ut till en ny gård med stall för att rida i en vecka är något som kan falla i smaken för många av oss. En bra semestergård, om man kan kalla det så har friska, glada hästar som får bästa möjliga hästfoder och givetvis även vackra skogsstigar som du kan njuta av när du rider.

Var kan du semestra och rida samtidigt?

Ja, var kan du egentligen rida och semestra på en och samma gång i Sverige? Sanningen är att det finns gott om platser lite överallt. Vill du åka söderut erbjuder Malmö kommun intressanta gästhus och gårdar. Samma gäller om du hellre vill njuta av sommarnätter och lite kyligare väder i norr.

Bestäm vart du vill åka och leta på nätet efter gårdar som erbjuder allt du skulle behöva för din ridsemester. Titta gärna på naturen som omringar gården du valt. Hur ser priserna ut? Är de förmånliga och har du råd med sådan typ av semester? Svarar du på de frågorna kommer du att lätt kunna hitta ett perfekt ställe.

Spelar årstiden roll?

Ja, årstiden spelar ganska stor roll med tanke på det svenska klimatet. Vintern är ingen bra årstid för sådan typ av semester där kylan och de kalla vindarna nästan omöjliggör ridning utomhus. Däremot går vår och sommar bra. Hösten kan vara ett intressant alternativ om vädret tillåter ridning utomhus.

De flesta föredrar att planera sin semester under juni och juli. Man kan gott säga att den perioden också är bäst om du vill rida och vila på en och samma gång.