Turista i USA

visa

Turista i USA

Har du planer på att boka en resa till USA för att turista runt lite? Det är då en del saker att ha koll på! Det eftersom det finns en del regler kring att resa in i detta land. Bland annat måste du ha ett inresetillstånd, som kallas för ESTA. Läs mer om USA ESTA visum här. Du ska även ha ett giltigt pass, som är maskinläsbart som det heter. Det är alla nya svenska pass numera. Du ska ha en tur och returbiljett samt att du får max stanna i 90 dagar. Dessutom får du bara turista eller göra vissa affärsresor. Det du inte får göra med ett ESTA, det är att arbeta eller plugga.

Vilken destination i USA vill du upptäcka?

Om du planerar att resa till USA, så är det ju bra att bestämma vilken del av landet det är du vill se. USA är ju väldigt stort och det är svårt att avverka hela på en och samma resa.

Populära destinationer:

  • Nordöstra USA

Här hittar du bland annat städerna New York, Washington D.C, Boston med flera.

  • Florida

Här finns städer så som Miami, Fort Lauderdale och Orlando.

  • Sydvästra USA

Sydvästra USA har Kalifornien med städerna Los Angeles och San Francisco. Lite öster om Kalifornien hittar du Las Vegas och Grand Canyon.

  • Övriga USA

Det finns så klart flera andra trevliga resmål i USA. Extra speciella resmål är så klart Hawaii och Alaska.

När du har hittar var det är du vill resa, så är det bra att söka efter resor dit. Det går att välja att boka flyg och boende som paket, eller boka dessa separat. Sedan måste du även se till att ansöka om ESTA. Utan det kommer du inte in i USA. Det går ofta snabbt att ansöka om samt snabbt att få svar med. När du väl har tillståndet är det fritt fram.

Du måste ha en adress med för ditt boende första natten samt att du måste ha bevis på att du klarar dig ekonomiskt under den tid du ska semestra i landet. På flyget kan du även sedan få behöva fylla i en så kallad tulldeklaration.

Ta dig runt i USA

När du väl är i USA och ska ta dig runt, så har du olika alternativ. Det bästa alternativet är så klart att hyra en bil. Då kan du ju åka hur och var du vill, när du vill. I de större städerna har du taxi för att ta dig fram samt även tunnelbana i vissa av dem. Kollektivtrafik är det inte så mycket av, då de fungerar si så där. Det som fungerar bra, det är Greyhounds långfärdsbussar samt att det finns en del tåg.

Ha en härlig resa

Om du bestämt dig för att resa till USA och fixat allt med pass, biljetter, boende, ESTA och allt annat du behöver, se då till att njuta av landet, men max i 90 dagar! Dock kan du åka tillbaka igen, inom 2 år, på samma ESTA tillstånd.