Turistbyrån

I Sverige finns ett stort antal turistbyråer över hela landet. Söker du på internet kan du få fram upp till 300 turistbyråer från längst ner i söder till högst upp i norr, till och med där du minst anar det. Turistbyråerna kan hjälpa dig med allt från broschyrer och kartor till förmedling av boende, biljetter till evenemang, tips och förslag på sevärdheter samt utflyktsmål och aktiviteter. Oavsett vilket svenskt landskap du befinner dig i finns det troligen en lokal turistbyrå i din närhet redo att hjälpa dig med det du behöver. När du anländer till Sverige och den plats du tänkt att vistas på rekommenderar vi dig därför att uppsöka den lokala turistbyrån. Du måste dock tänka på att en stor del av alla turistbyråer har begränsade öppettider, och därför kan det vara en bra idé att du först söker efter byrån på internet. Hos den lokala turistbyrån får du all information du behöver för att du ska få ut det mesta av din resa.

Besöker du Stockholm finns där sex Visita-auktoriserade turistbyråer där du som gäst kan få personlig service samt information och tips som ger din vistelse ett mervärde. Auktorisationen är en garanti för att du som besökare ska få all den grundläggande informationen du behöver om byråns närområde. Visit Stockholm ägs av Stockholms Stad och förutom fysiska byråer har de även sociala medier där de förmedlar information om vad som försiggår i staden. Se därför till att följa deras sociala medier för att inte gå miste om någon aktivitet. Du kan också kontakta Visit Stockholm via E-post eller telefon. Ett bra tips för den som inte vill förlita sig enbart på de fysiska turistbyråerna är att ladda ner olika reseplattformar och turistappar som Lonely Planet, Musement, RunGo, Google Maps och Tripadvisor. Där dyker det emellertid upp en del aktiviteter som inte annonseras hos de fysiska turistbyråerna, en bra idé för de som tycker om att upptäcka det “oupptäckta” dit turister vanligtvis kanske inte anländer. Digitala plattformar kan också vara en fördel i alla större städerna där utbudet är överväldigande stort.

Ska du till Sverige? Ta då reda på vart den lokala turistbyrån ligger innan du beger dig dit du ska. Det är inte värt att resa långt för att sedan irra runt på ointressanta platser och gå miste om upplevelser. Om du reser genom Sverige bör du tänka på att turistbyråerna kan skilja sig åt beroende på vart du befinner dig. Turistbyråerna kan skilja sig åt beroende på vilken stad du befinner dig i. Likaså kan öppettiderna skilja sig åt. I mindre städer eller på mindre orter kan du förvänta dig att öppettiderna är avsevärt mer begränsade och att turistbyrån somliga dagar kanske till och med håller stängt. Är den lokala turistbyrån stängd rekommenderar vi dig att söka efter antingen lokal turistinformation eller att du vänder dig till hotellpersonalen om du bor på hotell. Svenskar är också mycket vänliga samt språkkunniga och hjälper vanligtvis mer än gärna till om du har frågor eller söker efter en plats.