Volvo V70 – bilen som har använts till flest bilsemestrar?

volvo bil

Volvo V70 – bilen som har använts till flest bilsemestrar?

Nu när våren äntligen har kommit börjar allt fler att planera sin semester. Eftersom det här inte är ett år som alla andra visar undersökningar att de flesta svenskar tänker spendera sin semester inom landet eller något av våra grannländer. Det vanligaste alternativet för denna typ av resor är att man tar bilen, bilsemestrar har varit mycket populärt hos svenskar redan sedan 1950-talet. Och en av våra absoluta favoriter för att åka land och rike runt är klassikern Volvo V70.

Sveriges populäraste bil

Inte mindre än 1.250.000 stycken V70 har rullat av bandet i Volvos fabrik i Torslanda. Den här älskade bilmodellen såg dagens ljus för första gången 1996, och den har varit Sveriges mest sålda bil under hela 20 år ända tills tillverkningen upphörde 2016. Tack vare att bilen har varit, och fortfarande är, så oerhört populär gör att andrahandsvärdet har hållit sig riktigt bra. 

Anledningen till att Volvo V70 har varit så mångas val när det kommer till bil är att den är väldigt pålitlig och har ett väl tilltaget bagageutrymme. Bilsemestrar, skidresor till fjällen, byggmaterial till sommarstugan, nya IKEA-möbler – vad du än behöver lasta kan du räkna med att din V70 klarar jobbet. 

Bästa tipsen för många framtida semestrar och ett bra andrahandsvärde

Om du är lyckligt lottad och äger en V70 bör du verkligen ta väl hand om den, du kan sitta på en framtida dyrgrip om du håller den i ett bra skick. 

  • Självklart är en väl fungerande motor grundläggande, både för att genomföra en bilsemester och för att tilltala en framtida köpare. Gör därför all service regelbundet och spara alla fakturor du får från din verkstad på ett organiserat sätt. Ta väl hand om din Volvo så kan du alltid känna dig trygg när ni är ute och reser, och det kommer att underlätta försäljningen när den dagen kommer.
  • V70 är en bil som är gjord för att lasta och transportera i. Alltifrån stora och otympliga saker till husdjur, resväskor, byggmaterial och verktyg lämnar ofta sina spår, så om du vill att din bil ska ligga steget före andra exemplar av samma modell bör du skaffa en skräddarsydd bagagerumsmatta V70. På så vis håller sig ditt bagageutrymme alltid rent och i toppskick.
  • Tvätta och vaxa bilen regelbundet så att lacken håller sig snygg fast åren går. Glöm inte att dammsuga eftersom smuts och grus sliter mycket på bilens klädsel.
  • Om du har en lite äldre modell av V70 kan det vara på sin plats att uppgradera den lite, för att öka säkerheten och bättre kunna konkurrera med nyare bilar. Dödavinkeln-assistans, parkeringssensorer och backkamera är uppskattad extrautrustning.