Malmö tourist

Har du tänkt resa till Malmö och undrar över vilka de bästa turistattraktionerna är? Då har du kommit rätt. Nedan nämner vi några av de mest magiska platserna du kan besöka som turist i Malmö, men vi vill även ge dig allmän information och tips på hur du får en så bekymmerslös resa som möjligt.

Malmö är Sveriges tredje största stad och är med sin slogan “mångfald, möten och möjligheter” även känd som Sveriges mest mångkulturella. Staden ligger vackert belägen längs Sveriges södra kust och är med sin närhet till Öresundsbron en het destination för alla danskar som varje år besöker Malmö. Som turist i Malmö möts du av ett brett utbud av fantastiska sevärdheter och aktiviteter att ta del av. Stadens kompakta karaktär gör det till en utmärkt plats att transportera sig själv med hjälp av cykel. För att du ska kunna ta del av de turistattraktioner staden har att erbjuda rekommenderas du att besöka Malmös turistinformation. Där kan du få goda rekommendationer och en turistkarta att navigera med. Det rekommenderas också att du laddar ner olika reseplattformar och turistappar. Som turist i Malmö finns som sagt ett mycket brett utbud av sevärdheter och turistattraktioner. Nedan finner du inspiration till flera underbara platser du kan besöka som turist i Malmö.

1. Turning torso

Turning Torso är av Sveriges mest kända byggnader och en minst sagt spektakulär sevärdhet i Malmö. För närvarande är Turning Torso den högsta skyskrapan både i Sverige och hela Norden. Turning Torso ligger också vacker beläget i Västra Hamnen, ett av Malmös mest attraktiva populära områden.

2. ST Petri kyrkan

ST Petri kyrkan är en vacker gammal kyrka från 1300-talet. St Petri Kyrkan är byggd som en basilika och bjuder både på historia och fin arkitektur. Att besöka St Petri Kyrkan är absolut ett måste att göra som turist i Malmö om man gillar gamla byggnader, särskilt kyrkor.

3. Ribersborgs strand

Ribersborgs strand är känd som “Ribban” bland malmöborna själva. Endast 15 minuters promenad från centrala Malmö har du här chansen att sola och bada under sommarhalvåret. Ribersborgs strand är en trevlig strand som är barnvänlig och långgrund, en bra plats för alla badsugna.

4. Lilla Torg

På sommaren förvandlas Lilla torg i Malmö till en stor folkfest med mängder av uteserveringar och restauranger. På kvällar och helger finns både barer och uteserveringar som har öppet långt in på natten. Detta är det perfekta stället för att avsluta en dag full av sightseeing som turist i Malmö.

5. Möllevångstorget

Möllevångstorget ligger i centrala delen av Malmö och kallas i folkmun för “möllan”. Torget är känt för att vara ett mångkulturellt centrum där kulturer från hela världen möts och umgås. På dagen säljs även frukt och grönt. “Möllan” är en perfekt avstickare för dig som söker en kulinarisk upplevelse.

6. Malmöfestivalen

Varje sommar kan man gå på klassiska Malmöfestivalen som bjuder på en vecka av firande, mat från hela världen, åkattraktioner och olika event och arrangemang. Utöver det finns gott om uteserveringar, men även aktiviteter för barn. Ungefär 1.4 miljoner personer besöker Malmöfestivalen varje år. En riktigt folkfest med andra ord där nästan 15% av Sveriges befolkning samlas.