Stockholm tourist

Har du tänkt resa till Sverige och undrar över vilka de bästa sevärdheterna är? Då har du kommit rätt. Nedan nämner vi några av de mest magiska platserna du kan besöka som turist i Stockholm, men innan vill vi ge dig allmän information och tips på hur du får en så bekymmerslös resa som möjligt.

Stockholm är Sveriges huvudstad samt landets kulturella, politiska, mediala och ekonomiska centrum. Staden ligger vackert beläget vid Mälarens utlopp i Östersjön och är med sina cirka 2,3 miljoner invånare nordens största stad, något som är på gott och ont. Som turist i Stockholm möts du av ett i princip obegränsat utbud av olika fantastiska sevärdheter och intressanta aktiviteter. Stadens storlek innebär dock att det kan bli svårt för dig som turist i Stockholm att navigera dig fram i huvudstaden. Det rekommenderas därför att du vänder dig till en av de lokala turistbyråerna och att du laddar ner olika reseplattformar och turistappar. Försök också att få tag på en turistkarta, den underlättar resan. Om du vänder dig till turistinformationen kan du vara säker på att du inte missar sevärdheter i Stockholm. Som turist i Stockholm finns som sagt ett i princip obegränsat utbud av sevärdheter och aktiviteter. Nedan finner du inspiration till underbara platser att besöka som turist i Stockholm.

1. Vasamuseet

Vasamuseet är världens mest besökta nautiska museum, utmärkt för dig som är historieintresserad. Här hittar du bland annat världens bäst bevarade 1600-talsskepp, det kungliga skeppet Vasa som sjönk på sin första resa 1628. Det finns få platser så ikoniska för turister i Stockholm som just Vasamuseet. Undrar du mer över museet kan du läsa om det här på vår hemsida.

2. Djurgården

Djurgården är känd för sina vackra parker och som en idyllisk plats för att koppla bort storstadslivet. Här hittar du parker, uteserveringar, museum, djurparken Skansen, tivolit Gröna Lund och mycket till. Spenderar du en dag i centrala Stockholm är detta den plats dit du ska till för att njuta av naturen.

3. Gamla stan

I Gamla stan finns trånga gränder fyllda med fina restauranger och roliga butiker. Det är också en historisk plats där Stockholms blodbad tog plats. I Gamla stan kan du strosa runt bland gränderna och njuta av gastronomi i världsklass. Sett till omvärlden är Gamla Stan en turistattraktion i världsklass.

4. Fotografiska museet

Museet lockar ungefär 400 000 personer per år med sina häpnadsväckande fotoutställningar. Är du en fotoentusiast? I så fall är det till Fotografiska museet i Stadsgårdshamnen 22 du ska!

5. Sigtuna

Sveriges äldsta stad ligger endast 45 minuter från centrala Stockholm. Här kan du strosa runt i den lilla idylliska stadskärnan eller ta en promenad längs den fantastiska sjön och njuta av den fina miljön.

6. Stockholms Skärgård

Det bör inte ha undgått någon som tänkt resa till Stockholm att staden omges av vatten och små öar. Stockholms Skärgård är förmodligen Sveriges internationellt sett mest kända sevärdhet, och har man besökt den förstår man varför. Här kan du koppla bort det stressiga stadslivet och njuta av naturen.