Vasamuseet

Vasamuseet är ett måste för dig som turist i Stockholm. Museet ligger vacker beläget vid galärvarvet på Södra Djurgården och är sedan det öppnade ett av Stockholms och Sveriges mest besökta museum. Det är inte svårt att förklara varför. Här finns det berömda skeppet Vasa som kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Vasa är idag världens bäst bevarade 1600-talsskepp och den populäraste sevärdheten för en stor del av de hundratusentals turister som varje år passerar genom Vasamuseets entré. Är du historieintresserad? I så fall är det Vasamuseet du ska till om du vill ha en helt oförglömlig upplevelse.

Vasamuseet invigdes officiellt den 15 juni 1990. Det har sedan växt till att bli världens mest besökta maritima museum och en ikon för turismen i Stockholm. För alla upp till 18 år gäller helt fritt inträde. Är du över 18 är priset 170 svenska kronor. Tänker du besöka Vasamuseet i sällskap av andra är det möjligt för er att boka ett gruppbesök varav en guidad visning ingår. Priser varierar beroende på gruppen storlek och därför rekommenderas det att man direkt kontaktar Vasamuseet med en förfrågan. På museet och runt det ståtliga skeppet Vasa finns ett tiotal utställningar som alla ingår i en entrébiljett. Är man intresserad av att bli guidad erbjuder Vasamuseet så kallade audioguider med hörlurar du får. Byggnaden är storslagen och ritades av Marianne Dahlbäck och Göran Månsson, två arkitekter från Sverige som vann den nordiska arkitekttävling som utlystes 1981. 2011 påbörjades en påbyggnad av Vasamuseet då museet med sina över en miljon årliga besökare visade sig vara för litet för turisterna. Bygget stod klart i maj 2013 och rymmer nu även tillfälliga utställningar, en butik och en restaurang. Vasamuseets öppettider är 10:00-17:00 alla dagar i veckan, inklusive helger.

Vasamuseet har sedan 1990 haft över 20 miljoner besökare, turister som rest från över hela världen. Det har 4,5 av 5 i betyg på Tripadvisor, ofta kallad för “världens största reseplattform”, och nämns omgående i olika resemagasin och på olika reseforum som ett av Stockholms mest värda sevärdheter. Om det inte var tillräckligt ligger Vasamuseet också nära andra ikoniska platser i Stockholm som kungliga Djurgården, Strandvägen och Östermalm. Kommunikationerna är också mycket goda. Är du van att promenera kan det vara fint att promenera till Vasamuseet från centralstationen för sightseeing. Föredrar du att åka kommunalt kan du istället ta spårvagn från Stockholms Centralstation. Spårvagnen lämnar dig då utanför museets entré om du kliver av vid stationen Nordiska museet/Vasamuseet. Det är också möjligt att ta sig till Vasamuseet med buss. Då ska du ta antingen busslinjen 67, 69 eller 76. Tar du buss 67 kliver du av vid hållplats Nordiska museet/Vasamuseet. I annat fall, om du tar buss 69 eller 76, är det istället vid hållplats Djurgårdsbron som du ska kliva och sedan promenera ifrån. Tänker du besöka Stockholm? Då får du inte missa att besöka världens populäraste nautiska museum, Vasamuseet.

Levereras i samarbete med https://alltomteknikindustrin.se/